Tvrđava Revelin iz 15.vijeka

Tvrdjava Revelin

150 osoba

Prvi pomen o potrebi gradnje tvrđave na mestu današnjeg Revelina datira iz 1449. godine, a tvrđava se počela graditi 1463. godine. Današnju snagu i izgled duguje zamisli Antonia Feramolina iz Bergama koji je 1538. godine na dotadašnjoj tvrđavi zamislio i sagradio tvrđavu Revelin kao izdvojenu masivnu tvrđavu nepravilnog četverougaonog tlocrta sa severoistočnim oštrim uglom. Gradnja Revelina je završena 1551. godine. U vreme gradnje tvrđave uveden je propis da svako ko dolazi u Dubrovnik mora da donese sa sobom jedan kamen koji je veličinom trebalo da bude primeren fizičkoj građi donosioca.

Posle zemljotresa 1667. godine tvrđava postaje administrativno središte Dubrovačke republike i u nju je prenesen državni trezor i trezor katedrale.

Prilikom arheoloških istraživanja unutar tvrđave Revelin 1983.-1986. godine nađeni su brojni ostaci zidova i građevina iz vremena pre Revelina od kojih je najzanimljivija peć poznatog graditelja zvona i topova Ivana Krstitelja Rabljanina.

Danas se na terasi tvrđave odigravaju predstave Dubrovačkih letnjih igara, a unutar tvrđave se organizuju razni koncerti. U unutrašnjosti se nalazi Culture Club Revelin, koji organizuje koncerte, žurke, proslave i vjenčanja.

 

karakteristike:
pogled na more, pogled na grad, panoramski pogled
sadržaji:
terasa, svečana sala, prostor za koktele
Napišite preporuku
Vaše ime*:
E-mail*:
Vaš telefon*:
Tekst preporuke:
Pošaljite upit za rezervaciju
Vaše ime*:
E-mail*:
Vaš telefon*:
Datum*:
Poruka:
Kontakt
Weddbooking.me
Ulica Dinastije Balšića
85000 Bar, Crna Gora